Huisstijl ontwikkeling en website ontwerp

Details

  • Klant: MDT Cultuur & Kunst (via Aanpoters)
  • Looptijd: 2 maanden
  • Opgeleverd in: januari 2022
  • Diensten: Branding, Webdesign (ontwikkeling door Aanpoters)

Jeugdige huisstijl

In opdracht van Aanpoters heb ik voor MDT Cultuur & Kunst hun huisstijl mogen ontwikkelen. De huisstijl is fris, jeugdig en modern. MDT staat voor Maatschappelijke Diensttijd en is een samenwerking van het Rijk, NJR, NOV, ZonMw, gemeenten en maatschappelijke organisaties. Hun missie is om jongeren hun talenten te laten ontdekken en jezelf te leren kennen.

Het beeldmerk is abstract en door het ‘overlappende’ effect heb ik geprobeerd te laten zien hoe breed deze MDT is. Je kan namelijk unieke workshops volgen, achter de schermen meekijken en -helpen en zelf muziek maken.

Om het werken met de huisstijl makkelijk te maken heb ik ook een beknopt brandbook gemaakt. Hierin staan dingen beschreven als lettertype gebruik, het gebruik van de verschillende vormen, maar komen ook dingen terug als de kleuren en bijbehorende kleurcodes.

Creatieve website

Het ontwerp voor de website is een creatief geheel geworden. In Adobe xd heb ik het ontwerp gemaakt in overleg met de mannen van Aanpoters. De website nodigt uit om de bezoeker te laten ontdekken waar zijn of haar interesse ligt. De vormen die tijdens de huisstijl ontwikkeling gekozen en ontwikkelt zijn komen terug in het geheel en laten de creativiteit van deze MDT zien.

Het doel van de website is uiteindelijk om geïnteresseerde jongeren te informeren en natuurlijk, als het hun aanspreekt, zich in te schrijven/contact op te nemen voor een inschrijving.

Het logo. Opgebouwd uit vier halve cirkels.

Ongebruikte logoconcepten.

Hieronder een selectie van conceptlogo’s die het niet geworden zijn.

Webdesign.

Is jouw bedrijf ook toe aan een (nieuwe) huisstijl?

Laten we kennis maken tijdens een vragen(v)uurtje.

Nog niet overtuigd? Bekijk hieronder nog een project